کابل شبکه شیلد دار

امروزه انواع گوناگونی از سیم ها و کابل ها برای کاربردهای مختلف تولید شده است. یکی از این نوع کابل ها، کابل شبکه شیلد دار یا زره دار می باشد.

کابل شیلد دار دارای یک روکش معمولی و یک لایه هادی است. این کابل ها اغلب در رنگ طوسی تولید می شود اما برخی تولید کنند گان آن را در رنگ های دیگر می سازند.

از شیلد می توان برای محافظت کابل های شبکه نیز استفاده نمود. در این مطلب قصد داریم کابل شبکه شیلد دار را برسی کنیم  و به مزایای استفاده از آن بپردازیم.

پس اگر دوست دارید اطلاعات خود را در این زمینه بالاتر ببرید، پیشنهاد می شود تا به مطلب زیر توجه کنید.

کابل شبکه چیست ؟

پیش از بررسی کابل شبکه شیلد دار ، لازم است ابتدا بدانیم که کابل شبکه چیست.

کابل شبکه اجتماعی از سیم ها می باشد که از جنس آن ها از مس یا شیشه بوده و وظیفه ی اصلی آن ها انتقال اطلاعات میان اجزای شبکه می باشد.

کابل های شبکه به طور کلی در سه دسته ی لن کواکسیال، فیبر نوری و کابل شبکه ی زوج به هم تابیده وجود دارند.

کابل شبکه شیلد دار

کابل شبکه شیلد دار چیست؟

امروزه انواع گوناگونی از سیم ها و کابل ها برای کاربردهای مختلف تولید شده است. یکی از این نوع کابل ها، کابل زره دار یا کابل شبکه شیلد دار می باشد.

کابل شیلد دار دارای یک روکش معمولی و یک لایه هادی است. این کابل ها اغلب در رنگ طوسی تولید می شود اما برخی تولید کنند گان آن را در رنگ های دیگر می سازند.

استفاده از شیلد هزینه و وزن کابل را افزایش می دهد.  هنگامی که تعداد کابل ها زیاد باشد، آن ها در معرض نویزها قرار می گیرند که همین امر موجب ایجاد اختلال در عملکرد آن ها می باشد.

به منظور برطرف سازی این مشکل نوعی از کابل های شبکه را با پوشش هایی از جنس آلومینیوم و یا توری فلزی می سازند

که به این پوشش ها شیلد گفته می شود. شیلد ها می توانند یک سیم را به صورت جداگانه و یا دو سیم را باهم بپوشانند.

همچنین بخوانید درباره: سیم جنگی چیست

جنس شیلد به کار رفته در کابل های شبکه

معمولا جنس اغلب شیلد ها از مس می باشد.  و یا از مس به همراه روکش هایی مانند قلع و سرب ساخته شده اند. البته در بین روکش ها نیز استفاده از قلع کاربرد بیش تری دارد.

استفاده از روکش به دلیل کندتر نمودن سرعت پوسیدگی می باشد.  البته نوع دیگری از محافظ ها وجود دارند که از فویل می باشند و وظیفه ای مانند شیلد دارد.

از جمله تفاوت های فویل و شیلد می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • استفاده از فویل ها از لحاظ اقتصادی به صرفه تر می باشد.
  • طیف فرکانسی موجود در شیلد ها به نسبت فویل بیش تر است.
  • شیلد ها به نسبت فویل ها دارای مقاومت فیزیکی بیشتری می باشند.

دلایل استفاده از شیلد درکابل ها

یکی از مهم ترین دلایل استفاده از شیلدها در کابل  این می باشد که جریان ها و نویز هایی که منجر به اختلال در عملکرد کابل می شود، را حذف می کند.

جریان های عبوری از کابل ها باعث به وجود آمدن میدان الکتریکی در اطراف خود می شود .

شیلد مانع از به وجود آمدن میدان الکتریکی بین یک هادی با هادی های دیگر می شود. یکی دیگر از وظایف شیلد این است که فشار زیاد بین هادی ها جلوگیری می کند.

کابل های معمولی با در اثر رطوبت و گرما به مرور تخریب می شود. استفاده از شیلد سرعت تخریب کایل را کاهش می دهد و عمر کابل را افزایش می دهد.

کابل هایی که در زمین هستند تخلیه الکتریکی انجام می دهد و باعث آسیب های محیطی می شود. کابل شبکه شیلد دار این آسیب ها را تا حدودی کاهش می دهد.

نکات قابل توجه در استفاده از کابل شبکه ی شیلد دار

دقت داشته باشید که هنگامی که از کابل های شبکه شیلد دار  استفاده می کنیم با کاهش خاصیت انعطاف پذیری مواجه هستیم.

این نکته نباید  با استفاده  نادرست و سهل انگاری موجب آسیب به این کابل ها شود .

به همین جهت لازم است در استفاده از آن ها دقت کافی داشته باشیم و از وارد کردن فشار اضافی به این نوع از کابل ها بپرهیزیم.

ویژگی‌های شیلد مناسب

یک شیلد مناسب در کابل شبکه شیلد دار، لازم است تا قابلیت پوشانندگی 40 تا 100 درصد سیم ها را داشته باشد.

هم چنین لازم است تا نسبت به عواملی مانند خوردگی، زنگ زدگی، آسیب های مکانیکی و… مقاوم باشد.

علاوه بر این ها باید از استحکام کششی و انعطاف پذیری خوبی نیز برخوردار باشد. قیمت کابل شبکه ی شیلد دار نیز به وجود شیلد مناسب در آن بستگی دارد.

البته عوامل دیگری چون متراژ، متریال استفاده شده، کیفیت و… نیز فاکتور های مهمی در ایجاد یک شیلد مناسب هستند.

جمع بندی

یکی از مهم ترین دلایل استفاده از شیلدها در کابل  این می باشد که جریان ها و نویز هایی که منجر به اختلال در عملکرد کابل می شود، را حذف می کند.

جریان های عبوری از کابل ها باعث به وجود آمدن میدان الکتریکی در اطراف خود می شود . شیلد مانع از به وجود آمدن میدان الکتریکی بین یک هادی با هادی های دیگر می شود.

یکی دیگر از وظایف شیلد این است که فشار زیاد بین هادی ها جلوگیری می کند. کابل های معمولی با در اثر رطوبت و گرما به مرور تخریب می شود.

استفاده از شیلد سرعت تخریب کایل را کاهش می دهد و عمر کابل را افزایش می دهد. کابل هایی که در زمین هستند تخلیه الکتریکی انجام می دهد و باعث آسیب های محیطی می شود.

کابل شبکه شیلد دار این آسیب ها را تا حدودی کاهش می دهد. دقت داشته باشید که هنگامی که از شیلد در کابل های شبکه استفاده می کنیم موجب کاهش خاصیت انعطاف پذیری آن می شویم.

به همین دلیل ممکن است با استفاده ی نادرست و سهل انگاری موجب آسیب به این کابل ها شویم. به همین جهت لازم است در استفاده از آن ها دقت کافی داشته باشیم و از وارد کردن فشار اضافی به این نوع از کابل ها بپرهیزیم.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *