رنگ بندی کابل شبکه چیست؟

منطور از استاندار رنگ بندی کابل شبکه رعایت ترتیب رنگ های سیم های زوج به هم تابیده وقتی که درون سوکت قرار میگیرند، است.

استاندارد رنگ بندی کابل شبکه به چه صورت می باشد؟

در این سیستم  از انواع کابل های رنگ بندی شده استفاده می شود.

به این ترتیب ترکیبی که برای رنگ بندی کابل ها در این شبکه مورد استفاده واقع می شود، بسیار حائز اهمیت است. سوال رایج این که عدم رعایت کردن این رنگ بندی چه مشکلاتی را ایجاد می کند؟

بهتر بدانید که اگر در سوکت شبکه از رنگ بندی درستی در این سیستم استفاده نشود، باعث ایجاد ناپایداری در سیستم می شود، همچنین عملکرد آن را با اختلال رو به رو می کند.

زیرا هر یک از انواع این رنگ بندی ها برای کار خاصی در سیستم مورد استفاده واقع می شوند. پس نمی توان گفت ترتیب این رنگ بندی اهمیت ندارد.

در این راستا برخی از افراد تصور می کنند که همین که دو سر کابل در یک رنگ بندی به یکدیگر وصل شود، کافی است. در صورتی که اینطور نیست، برای داشتن یک اتصال قوی و پایدار باید شیوه و نکات مهمی در نصب انواع رنگ بندی کابل شبکه  به کار برده شود.

این کار توسط هر شخصی قابل انجام نیست، و برای آن به تکنسین و مهندسین حرفه ای در این کار نیازمند است. بهتر بدانید که کابل کشی در انواع رنگ بندی ها دارای استانداردهای مهمی می باشد، که باید آن ها را مورد توجه قرار دهید.

رنگ بندی کابل شبکه

ترتیب رنگ بندی کابل ها به چه صورت است؟

همانطور که ذکر شد، اینکه دو سر کابل دارای رنگ بندی های یکسان باشند، در رنگ بندی کابل شبکه کافی نیست. به همین دلیل برای آن ها استانداردی در نظر گرفته شده است. به این ترتیب هر استاندارد دارای ترتیب رنگ بندی متفاوت می باشد، که باید رعایت شود.

این استانداردها به شکل زیر می باشد:

  • رنگ بندی ها باید در استاندارد کابل کشی A568 به شکل سفید سبز، سبز، سفید نارنجی، آبی، سفید آبی، نارنجی، سفید قهوه ای و قهوه ای باشند.
  • بر اساس استاندارد B568 رنگ بندی به صورت سفید نارنجی، نارنجی، سفید سبز، آبی، سفید آبی، سبز، سفید قهوه ای، قهوه ای می باشد.

با توجه به این رنگ بندی ها که در استاندارهای تعیین شده در هشت سیم و هشت رنگ انجام می شوند، سیم ها برای کابل کشی در دو نوع تقسیم بندی شده اند.

نوع اول به این صورت که چهار عدد از آن ها وظیفه انتقال سیگنال را به عهده دارند؛ و چهار سیم بعدی برای استفاده های جانبی به کار برده می شوند.

به این شکل زمانی که دو بخش از چهار سیم، در دو نوع استاندارد ذکر شده به ترتیب رنگ ها قرار گرفتند، توسط تکنسین های حرفه ای به داخل سوکت شبکه RJ 45 می روند.

همچنین بهتر بدانید که از میان چهار سیمی که وظیفه انتقال سیگنال را به عهده گرفته اند، دو سیم جهت ارسال سیگنال و دو سیم دیگر برای دریافت به کار برده می شوند.

همچنین بخوانید درباره: تجهیزات شبکه و کاربرد آنها

انواع رنگ بندی کابل شبکه و کاربرد آن ها

رنگ بندی کابل شبکه  در انواع زیادی طراحی و تولید شده است، که هر یک وظیفه مختص به خودشان را به عهده دارند. به این صورت بهتر با آن ها آشنا شوید. انواع این کابل ها به شرح زیر است:

کابل شبکه ضربدری

یکی از انواع ضروری ترین کابل های شبکه، کابل ضربدری می باشد. این کابل در صورتی که می خواهید هر دو طرف کابل شبکه را به کامپیوتر متصل کنید، به صورتی که مسیر ارسال و دریافت هماهنگ باشد،

در یک طرف استاندارد 568 A و در طرف دیگر استاندارد 568 B نصب می شود. دلیل این کار این است که در این شرایط دو کابل باید معکوس یکدیگر باشند.

به این ترتیب از این نوع کابل کشی در اتصال یک رایانه مستقیم به رایانه دیگر، اتصال رایانه به روتر و اتصال مودم روتر به فایروال استفاده می شود.

کابل شبکه مستقیم

در این نوع کابل شبکه رنگ بندی برای آنکه بتوانیم یک طرف کابل شبکه را به کامپیوتر و طرف دیگر را به دیوایس های شبکه متصل کنیم، در انتهای هر دو کابل از استاندارد 568 A استفاده می شود.

در این صورت برای ارسال در یک طرف انجام شده و دریافت در یک طرف دیگر لازم که رنگ کابل ها در یک طرف به صورت معکوس باشد. از این نوع کابل کشی معمولا برای اتصال رایانه به سوئیچ شبکه یا هاب، اتصال رایانه به مودم و اتصال مودم به ADSL به سوئیچ یا هاب می باشد.

 تیجه گیری

اینکه راجع به چیزهایی که در اطراف ما اتفاق می افتد، اطلاع داشته باشیم، بسیار مهم است.

کابل کشی هایی که در حیطه های گوناگون نیز انجام می گیرد، دارای مهارت و خلاقیت خاصی است، که نیاز به آموزش های لازم دارد.

شما نیز بهتر برای رسیدن به موفقیت، بهترین حرفه و مهارت را انتخاب و در آن آموزش ببینید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *