فیوز مینیاتوری چیست؟

فیوز مینیاتوری یا (MCB) مخفف عبارت Miniature Circuit Breaker قطع کننده جریان میباشد.این فیوز ها با ساختاری که دارند به گونه ایی طراحی شده اند که در مقابل کوچکترین اضافه بار یعنی بابالا رفتن جریان برق واکنش نشان داده و سیستم برق رسانی را قطع میکنند. و ذکر این نکته نیز وجود دارد که این فیوزها شدت جریانی که در طی آن باعث قطع برق میشوند قابل تنظیم نمیباشد.

به زبانی دیگر اگر بخواهیم در مورد فیوز بگوییم فیوز مانند یک آتش نشان عمل میکند که در زمان آتش سوزی جان خود را فدا میکند. یعنی اگر جریانی در سیستم برق رسانی ما هر اتفاق ناگهانی پیش بیاید اعم از آتش سوزی، به وجود آمدن اتصالی در سیستم و… باعث میشود فیوز که بین سیستم ما وجود دارد  مانند یک لایه محافظتی عمل کند و جریان را قطع کند تا تجهیزات ما آسیبی نبیند.

نحوه عملکرد فیوز چگونه است؟

با بالا رفتن جریان،  فیوز  جریان ورودی را قطع میکند اما این ابزار چگونه جریان را قطع میکند؟

در پاسخ به سوال میتوان گفت که در نحوه ساختار فیوز یک عنصر فلزی در لایه ی غیر رسانا قرار دارد با بالا رفتن امپر و جریان ورودی این نوار فلزی شروع به ذوب شدن میکند و بدین ترتیب جریان ورودی را به طور کامل قطع میشود و از ورود جریانی که از حد تعریف شده بالاتر باشد جلوگیری میکند.

فیوز مینیاتوری

دسته بندی انواع فیوز دسته بندی فیوز مینیاتوری

فیوز های مینیاتوری دسته بندی های مختلفی دارند و هر کدام برای مصارف مختلفی قابل استفاده اند.بعضی از فیوزر ها در مصارف خانگی برای روشنایی بعضی از فیوز ها برای استفاده در مدارهایی قرار میگیرد که شدت جریان ورودی آنها بسیار زیاد میباشند مانند کارخانه ها  که در کارخانه ها برق ورودی برای به کار افتادن ژنراتور ها برق سه فاز میباشد برای همین باید فلیوزی را انتخاب کنیم که واقعا لایه محافظتی بسیار خوبی داشته باشد.

برای انتخاب نوع فیوز باید بسیار دقت داشته باشید و ما به شما پیشنهاد میدهیم ک این کار را به افرادی بسپارید که تخصص بسیار خوبی داشته باشند. فیوز ها را نیز میتوان به فیوز تند کار و کند کار دسته بندی کرد.

  1. فیوز های کند کار:این نوع فیوز ها با بالا رفتن جریان ورودی یا به عبارت دیگر بالا رفتن آمپر این فیوز ها واکنش ملایم تری نشان میدهند. علت استفاده از فیوز های کند کار این است که در مصارف راه اندازی موتور های الکترکی کاربرد دارد به گونه ایی که این موتور ها برای شروع به کار به برق زیادی نیاز دارند به همین دلیل مقدار ورودی برق موجود در سیستم به برق نامی کاهش می یابد.
  2. فیوز های تندکار:این نوع فیوز ها با بالا رفتن جریان ورودی یا به عبارت دیگر بالا رفتن آمپر این فیوز ها واکنش تند تری نشان داده و سریعا شروع به قطع کردن جریان میکنند. به خاطر همین از این نوع فیوز ها برای استفاده از سیستم های روشنایی مورد استفاده قرار میگیرد.
  • فیوز مینیاتوری نوع (B):

از این نوع فیوز برای مصارف عادی یعنی در منازل مسکونی،فروشگاه های کوچک،برای مصارف روشنایی،لوازم خانگی شرکت های کوچک که مقدار جریان  (بخواهیم تخصصی تر عمل کنیم مقدار جریان عبوری و آمپر های) پایینی دارند، استفاده میشود.  با ایجاد اختلاف جریان ورودی این فیوز، سریع  جریان ورودی رت قطع میکند .این  فیوز به فیوز تند کار نیز معروف است .

  • فیوز مینیاتوری نوع(C):

این نوع ابزار برای مصارف صنعتی استفاده میشود و در زمان مشخص سیستم را قطع میکند از این ابزار پر کاربرد  به عنوان فیوز کند کار نیز معرفی میگردد.زمان قطع این نوع از تیپ B بیشتر است.

  • فیوز مینیاتوری نوع(D):

این نوع ابزار برای مصارف صنعتی مهم مانند کار کردن با اشعه Xیا ترنسفورماتورها استفاده میشود.این تیپ از فیوزها سرعت قطع کردن جریان برقشان از همه فیوز ها  بیشتر است.

  • فیوز مینیاتوری نوع (K):

این نوع ابزار برای حفاظت از ترنسفورماتورها و موتورها کاربرد دارد.

  • فیوز مینیاتوری نوع (Z):
  • این نوع فیوز برای سیستم هایی کاربرد دارد که حساسیت بالایی دارند. این نوع از فیوزها از همه  تیپ های بالا سریع تر واکنش نشان داده و جریان ورودی را قطع میکنند.

انواع فیوز هایی در فروشگاه اینترنتی وب سایت ما موجود می باشد.برای اطلاع از قیمت فیوز و خرید آن میتوانید به این صفحه مراجعه کنید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *