تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه فیبر نوری

شبکه فبرنوری از تجهیزاتی مانند کابل فیبر نوری،  پچ پنل فیبر نوری، پیگتیل فیبر نوری، جوش فیوژن، آداپتور فیبر نوری، پچکرد فیبر نوری، ماژول فیبر نوری و سوئیچ و مبدل فیبر نوری ساخته شده است. هریک از این تجهیزات وظایفی برعهده دارند که بدون آنها شبکه فیبر نوری غیر ممکن میشود. ما در این مقاله به صورت اصولی، تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه فیبر نوری را بررسی خواهیم کرد.

کاربرد تجهیزات

قبل از شناخت تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه فیبر نوری شاید ایده بدی نباشد اندکی در مورد کاربرد تجهیزات فیبر نوری صحبت کنیم.

برای راه اندازی شبکه فیبر نوری، از کابل فیبر نوری استفاده میکنند. کابل فیبر نوری دارای تنوع قیمت و کاربرد است.

پچ پنل فیبر نوری با توجه به تعداد کر یا هسته مشخص می شود که البته نوع کانکتور نیز خود موضوع مهمی است وحتی انواع کر مختلف خود می تواند قابلیت های متفاوتی مانند نصب دیوار و یا روی رک را داشته باشد و همچنین پیگتیل فیبر نوری با توجه به نوع کابل سوکت انتخاب می شود که می تواند به کیفیت ارتباط و اتصال کمک نماید.

انواع پیگتل فیبر نوری را شما می توانید با روش فیوژن در نظر بگیرید و یا حتی آداپتور فیبر نوری که با توجه به نوع کابل سوکت پیگتل انتخاب می شود به عنوان کارکرد خود را نشان می دهد.از پچکورد فیبر نوری برای متصل کردن پچ پنل به سوئیچ می توان استفاده کرد که باید آن را مورد استفاده قرار داد.

ماژول فیبر نوری به پهنای باند نیز مربوط می شود و شما برای تبدیل دیتا به نور و حتی برعکس می توانید از سوئیچ فیبر نوری در شبکه فیبر نوری استفاده نمایید.

چنانچه قصد داشته باشید برای تبدیل دیتا به نور و برعکس از تجهیز خاصی استفاده کنید، سوئیچ های فیبر گزینه مناسبی هستند. شما  می توانید از نوع تک پورت که به مدیا کانورتور معروف است و تنها یک یک پورت فیبر و یک پورت شبکه دارد به نحو احسن استفاده کنید.

از مبدل فیبر نوری جهت  منتقل کردن سیگنال تصویر دوربین آنالوگ استفاده می شود که از تک کانال و چهار کانال تا 64 کانال می توانید مورد استفاده قرار دهید.

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه فیبر نوری

دستگاه فیوژن:

از دستگاه فیوژن شما می توانید برای  جوش دادن دو تار فیبر نوری با یکدیگر استفاده کنید. این دستگاه به شکلی است که این دو سر تار فیبر نوری به یکدیگر جوش می خورند که سیگنال های نوری بتوانند به خوبی پس از اتصال عبور کرده و افت پالس های نوری را تجهیز کنند.

مبدل های فیبر نوری :

از این مبدل ها شما می توانید جهت تبدیل انواع پورت های فیبر نوری به دیگر پورت ها مثل پورت شبکه RJ45  و یا حتی پورت دوربین مداربسته که همان BNC است مورد کاربرد قرار دهید.

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه فیبر نوری (مبدل فیبر نوری)

 

ماژول فیبر نوری:

پچ کورد اصولا به پچ پنل متصل می گردد و نمی توان مستقیم به سوئیچ  آن را متصل نمود و باید از ماژول فیبر نوری استفاده گردد. ماژول ها برای تقویت و تبدیل سیگنال های نوری با کمک سیگنال الکتریکی روند خود را انجام می دهند.

ماژول فیبر نوری به پورت های اختصاصی درر سوئیچ  متصل می شوند و ماژول ها از نظر پهنای باند و البته تک کور یا دو کور بودن دسته بندی خاصی دارند.

سوئیچ فیبر نوری :

یکی از مهم ترین تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه فیبر نوری سوئیچ فیبر نوری است. بسیاری از سوئیچ های امروزی عمدتا با یک پورت فیبر نوری کار می کنند و شما این اختیار را دارید که بتوانید  ماژول را به شکل  مستقیم به سوئیچ فیبر نوری متصل نمایید. در نظر داشته باشید سوئیچ هایی وجود دارند که به صورت کامل پورت های خود را فیبر نوری در نظر می گیرند که  اصطلاحا به آنها سوئیچ های کور هم گفته می شود.

سوئیچ اترنت که به شبکه کابلی معروف هستند با سوئیچ فیبر نوری چندان تفاوتی ندارد.سرعت سوئیچ های فیبر نوری و پهنای باند ده برابر و یا بیشتر از یک سوئیچ معمولی است.

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه فیبر نوری (سوئیچ فیبر نوری)

 پچ پنل

به خاطر داشته باشید که  پچ پنل فیبر نوری با پچ پنل شبکه اترنت معمولا شباهتی ندارند ولی تفاوت آنچنانی هم ندارند و از پچ پنل جهت منظم کردن محل اتصال کابل ها به کانکتورها استفاده می شود چنانچه سر کابل اصلی فیبر نوری که بیرون آمده است جهت متصل کردن و فیوژن خوردن، درون پچ پنل فیبر نوری جایگاه خود را تثبیت می کند.

پیگتیل و کابل اصلی فیبر نوری باید به واسطه دستگاه فیوژن به یکدیگر جوش بخورند و بعد از فرایند جوش خوردن، تارهای فیبر نوری داخل پچ پنل می تواند به انسجام خود دست پیدا کند ودرب بسته از شکسته شدن فیبرها به نحو احسن جلوگیری می‎کند.

بدین ترتیب می توان پچ پنل را در رک یا روی دیوار به سادگی نصب نمود و پچ کوردها را نیز متصل نمود. سعی کنیدسر پچ کورد را به ماژول ها یا مبدل ها اتصال دهید.

نصب شبکه فیبر نوری

برای نصب و  راه اندازی انواع کابل های شبکه فیبر نوری و کابل های فیبر نوری و البته کاربرد کابل های شبکه که بتوانند از پهنای باند پیروی کنند و عملکرد بالایی داشته باشند در مسیر های طولانی می توانید استفاده کنید.

به این موضوع توجهی داشته باشید که پوشش کابل شبکه فیبر نوری در فیبر های شیشه ای قرار گرفته است که پالس های نوری درون این رشته های نوری با سرعت فوق العاده خود می توانند بسیار کاربردی عمل کنند.

سخن پایانی

به این نکته توجه کنید که در مورد شبکه های فیبر نوری فقط شناختن تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه فیبر نوری کافی نیست بلکه شیوه نصب و  راه اندازی شبکه فیبر نوری به واسطه حساس و پیچیده  بودن موضوع کاربران خانگی نیز مسئله مهمی است و باید از افراد متخصص در این زمینه که در نصب حرفه ای، دانش و تجربه بالایی ددارند، استفاده شود.

چنانچه تصمیم به راه اندازی یک کابل کوتاه در محل خود را  دارید باید اطلاعات خاصی را در این زمینه کسب کنید و با روش ها وتجهیزات نصب آشنایی داشته باشید. در این مقاله ما سعی کردیم در مورد نحوه استفاده و کارکرد های اصلی فیبر نوری به شما اطلاعات کاربردی را ارائه دهیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *