نحوه سوکت زدن کابل شبکه یک فرایند سخت افزاری است که برای اتصال به شبکه اینترنت بسیار مهم و ضروری است به عبارت ساده تر سوکت زدن کابل شبکه یعنی به کابل های زوج بهم تابیده شده شبکه یک کانکتور RJ45 را متصل کنیم .
استفاده از پچ کوردها که یک کابل با متراژ مشخص با سوکت است هزینه بالای دارد و ممکن است متراژی که برای ما لازم است را نیز نداشته باشند پس بهترین کار این است که خودمان با کابل و متراژ مورد نیاز خود یک کانکتور RJ45 به ابتدا و انتهای آن وصل می کنیم .در سوکت زنی کابل شبکه باید بسیار دقت کرد و ترتیب رنگ ها را رعایت کرد زیرا در صورت کوچکترین اشتباه در شبکه مشکلاتی به وجود خواهد آمد.
ابزارهای مورد نیاز برای سوکت زدن کابل شبکه
- کابل شبکه: کابل اصلیترین جزء برای اینکار محسوب می گردد. انتخاب کابل شبکه رابطه مستقیمی با نوع کاربری و انتظار شما از شبکه دارد.
- سوکت شبکه یا سوکت RJ-forty five یا 45-RJ
- آچار شبکه: ابزاری که کابل شبکه را به سوکت RJ-45 پانچ میکند.
- استریپر (Stripper): ابزاری است که برای جداکردن یا به اصطلاح لخت کردن روکش کابل شبکه استفاده میشود.
- روکش سوکت یا کاور کابل
- تستر کابل: تستر کابل ابزاری است که به کمک آن از صحت اتصال کابل شبکه به سوکت مطمئن میشویم.
- کاور سوکت شبکه
نحوه سوکت زدن کابل شبکه
سوکت زنی کابل شبکه با سوکت سوکت شبکه 45-RJ آسان است در ادامه مراحل و ابزارهای مربوط به سوکت زدن مرحله به مرحله توضیح میدهیم .
- از ابتدای کابل به اندازه 10 سانتی متر روکش کابل را جدا میکنیم، دقت کنید که عایق کابل را نیز از آن جدا کنید.
- پس از آن به زوج سیم های به هم تابیده میرسید، پیچش ها را از هم باز کنید. پس از باز کردن پیچش ها به هشت سیم میرسید. اگر در وسط کابل دیوایدر یا جدا کننده وجود دارد آن را نیز قطع کنید.
- از این به بعد نحوه کنار هم قرار گرفتن سیم هاست که مهم است باید دقت کنید که باید رنگ سیم ها مانند شکل زیر مرتب کنید. روش ها و استانداردهای مختلفی برای مرتب سازی رنگها وجود دار که استاندارد A , B معروف ترین آنها هستند. با این روش شما یک کابل با استاندارد B خواهید داشت.
- در مرحله بعد با یک سیم چین اندازه سیم ها را یکسان کرده و دردون سوکت قرار داده و محکم کنید. به شکل نگاه کنید
- دقت کنید که تمام سیم ها در راستای سوکت جای گذاری شده باشد. مانند شکل
- با استفاده از آچار شبکه سوکت را به کابل پانچ و محکم کنید
رنگ بندی سوکت زدن کابل شبکه در استاندارد A به ترتیب سفیدسبز، سبز، سفیدنارنجی، آبی، سفیدآبی، نارنجی، سفیدقهوهای، قهوهای است. مراحل سوکت زنی همان طور که است که در بالا توضیح دادیم فقط ترتیب رنگ ها تغییر خواهد کرد.
بدون دیدگاه