سیم جنگی چیست؟
یک نوع خاص از کابل مخابراتی از سری کابل شبکه است که به علت مقاومت بالا در برابر عوامل فیزیکی، و قابلیت ضد شنود با نام سیم جنگی معروف شده است. نام دیگر این نوع خاص از کابلها سیم دوبل هوایی است. در این مقاله میخواهیم سیر تا پیاز سیم جنگی را به صورت جامع در اختیار شما قرار دهیم.
کاربرد سیم جنگی
در گذشته از سیم جنگی برای توسعه کابل از ساختمانهای شخصی افرادی که داری اشتراک تلفن بودند تا پستهای تلفن یا همان ترمینالهای تلفنی استفاده میشد. اما امروزه سیم جنگی به صورت کابلهای مهار دار عرضه میشوند که دارای رسایی بسیار بالا برای انتقال سریعتر و بهتر داده و اطلاعات است.
جنس مفتول داخلی این کابلها از مس آنیل شده است که با قطرهای مختلف در فروشگاههای مختلف ارائه می شود. این کابل های مقاوم که به کابلهای مهاردار نیز امروزه شناخته میشوند به دو صورت هوایی یا همان مخابراتی وجود دارد که بر روی تیرهای برق مشاهده میکنیم. وظیفه این کابلها ارسال اطلاعات مخابراتی است.
بهتر است در جریان باشید که یک سیم جنگی از ۷ قسمت مختلف تشکیل شده و هر قسمت جنس و کاربرد خاص خود را دارد. سیم جنگی بیشتر در مناطقی استفاده میشود که دارای شرایط سخت آب و هوایی هستند، مانند مناطق کوهستانی. کاربرد دیگر این سیم برای انتقال اطلاعات مخابراتی در بین راهها است. باید گفت ساختار یک سیم جنگی به صورتی است که آن را در برابر رطوبت و آب و هوای بد و شرجی مقاوم کرده و باعث میشود نه آسیبی به مغز کابل وارد شود و نه اتصالات نابهنجار در فرایند انتقال اطلاعات پیش بیاید.
همانطور که گفتیم، دو نوع سیم جنگی وجود دارد: 1. سیم دوبله مهاردار 2. سیم بدون مهار (دوبل صحرایی)
مطلب پیشنهادی: نمایندگی لگراند لاله زار
ساختار سیم جنگی چگونه است؟
این نوع سیمهای مخابراتی که سیم جنگی نامیده میشوند ساختار به خصوصی دارند که میتوان گفت اساسیترین و مهمترین قسمت یک کابل مغزی آن میباشد. مغزی کابل شامل یک رشته سیمهای تابیده شده است که از جنس مس بوده و درون کابل قرار میگیرد. علت استفاده از مس در کابل مخابراتی و سیم جنگی، رسانایی بسیار بالای آن است. بالا بودن تعداد رشتههای مغزی باعث میشود (حدود ۲۰۰ واحد دوتایی رشته مسی) که سرعت انتقال اطلاعات چندین برابر شود.
یکی دیگر از ساختارهای سیم جنگی قسمت کنداتور (Conductor) این کابلها میباشد. این بخش سیم هادی را در برگرفته و از پلاستیک ساخته میشود. باید گفت که هر جفت واحد رشته مسی که در مغزی سیم جنگی قرار دارد عایق مجزایی نیز دارد. به این علت که عایق بندی مجزا هر جفت سیم در درون سیم جنگی مانع اتصال زوج رشتههای هادی در کابل مخابراتی خواهد شد.
در نهایت میتوان گفت که همه این سیمها به همراه در یک روکش پلی استر پوشیده میشود. این روکش سیم جنگی را به طور کامل میپوشاند و در واقع نوعی لایه محافظ از همه سیمها است.
روکش سیمهای جنگی
روکش دومی که روی روکش پلی استر قرار میگیرد روکش آلومینیومی است که تا حدود ۲۰۰ میکرومتر قطر داشته و یک لایه حفاظتی عمیق برای ساختار سیم جنگی میباشد. ساختار بعدی که در سیم جنگی قرار دارد سیمهای فولادی گالوانیزه است که محافظت بیشتری از کابل میکند.
کابل مخابراتی مسی
مغزی این نوع کابل ها از جنس فلز مس بوده این کابل ها به علت اینکه فلز مس قدرت انتقال و رسانهای بسیار بالایی دارد و در سیستم مخابراتی کاربرد بسیار زیادی داشتند که در دو نوع هوایی و زمینی تقسیم میشود موضوع هوایی یا زمینی بودن آن بیشتر به روکش محافظ آنها بستگی دارد.
کابل های مسی هوایی که بیشتر در معرض جریان آب و هوا های مختلف و تابش شدید نور خورشید و بارندگیها قرار دارند. برای جلوگیری از اتصالات خطرناک و سایش و پوسیدگی کابل در برابر همه این جریانات از یک روکش مخصوص استفاده شده است تا بتوانند در سالیان زیاد به علت اینکه تعویض کابل های مخابراتی هر سال ممکن نیست باید حتماً از یک کابل بسیار مقاوم استفاده شود تا چندین سال دوام داشته باشد استفاده از این نوع روکش ها در کابل های هوایی مقاومت آنها را افزایش می دهد و در شرایطی باعث انعطاف کابل ها میشود که مغزی مسی آنها در جریانات و انتقالات و در محیط بیرون در آب و هوای مختلف دچار مشکل نشود و این مغزی پاره و کشیده نشود.
کابل های نوع و زمینی با توجه به اینکه در داخل ساختمان قرار می گیرند باید انعطاف بیشتری داشته باشد اگر این کابل ها در زیر زمین مورد استفاده قرار بگیرند باید از جنس روکش خاصی داشته باشد تا در برابر جوندگان و حشرات موذی و موجودات تجزیه کننده مقاوم بوده و تخریب نشود. بنابراین در روکش کابل های مخابراتی که قرار است در زیر زمین است شود از یک ماده سمی خاصی استفاده می شود که این ماده در صورت گاز گرفتگی توسط حیوانات و حشرات آنها را از این کابل ها دور کند و برای آنها جذاب نباشد.
بدون دیدگاه