نصب کیستون شبکه

نصب کیستون شبکه

نصب کیستون شبکه

پریز شبکه چیست؟ نصب کیستون شبکه (key stone) به کابل شبکه به چه صورت انجام می‌گیرد؟ همانطور که می‌دانید، از بخش‌های حساس و تعیین کننده در شبکه، پریز شبکه است. کیستون شبکه جزو پرکاربردترین تجهیزات پسیو می‌باشد. بنابراین نصب استاندارد و انتخاب درست پریز از موارد تضمین کننده‌ی سرعت مناسب در شبکه شما است.

کیستون شبکه
پریزهای شبکه عمدتا از چند بخش جدا تشکیل می‌شوند. در صورت توکار بودن پریز، یک جعبه یا باکس وجود دارد. که پیش از گچ کاری درون دیوار گذاشته می‌شود. Key stone قسمت اصلی پریز شبکه است که کابل شبکه به آن وصل شده و پس از پرس شدن کابل شبکه به key stone، صفحه‌ای پلاستیکی به آن وصل می‌شود. در آخر این صفحه پلاستیکی باکس پیچ شده و نهایتا تبدیل به چیزی می‌شود که روی دیوار مشاهده می‌کنید.

به این صفحه پلاستیکی فیس پلیت Face plate نیز می‌گویند. باکس در پریزهای روکار به شکل جعبه‌ی خارجی با پیچ و رول پلاک به دیوار وصل می‌شود. Key Stone به سیم پرس شده و در انتها داخل باکس جا می‌گیرد.

نصب پریز شبکه اتصال کیستون شبکه

بخش اصلی پریز شبکه توسط کیستون تشکیل شده و از اهمیت ویژه ای برخوردار است. حتما از پریز CAT6 برای شبکه های با سرعت 1000 و از پریز CAT5 برای شبکه های با سرعت100 استفاده نمایید. برای پرس کردن سیم در داخل نوع اول به هیچ ابزاری احتیاج ندارید و خود کیستون شبکه دارای پوششی است که سیم ها را پرس می کند.برای پرس کردن سیم در نوع دوم به آچار پانچ مخصوص نیاز دارید.

سیم ها در این نوع کیستون ها با فشار و قدرت زیادتری نسبت به نوع اول پرسی می شوند. در نتیجه آن اتصالی فوق العاده محکم تر و پایدارتر به وجود آمده و احتمال به وجود آمدن اتصالی، قطعی یا افت سرعت کم می شود. این پریزها از قیمت بالاتری برخوردارند اما در عوض می ارزد. در صورتی که می خواهید نصابی حرفه ای باشید،ابتدا باید وسایلتان کامل باشد.

حتما یک آچار پانچ شبکه تهیه نمایید

حتما باید به این نکته اشاره کنیم که در بعضی از فیس پلیت هایی که به فیس پلیت های شاتردار شهرت دارد، زمانی که کابل رابط Patch cord به آنها وصل نیست و سوکت RJ45 به داخل کانکتور فرو نرفته است. درپوشی پلاستیکی با فشار فنر روی کانکتور را می پوشاند. این مورد موجب عدم نشستن گردوخاک روی کانکتور شده و زمان استفاده بازده بیشتر می باشد.

حتما زمان انتخاب فیس پلیت نوع شاتردار آن را تهیه نمایید و در صورتی که فیس پلیت هایی که تهیه کرده اید شاتردار نیستند، حتما پیش از وصل کردن کابل رابط به پریز، با اسپری کونتاکت شور داخل پریز را تمیز نمایید. بعد از اینکه پریزمناسب را انتخاب کردید نوبت نصب و وصل درست آن است. در نصب پریز اشتباه رایج بیش از اندازه لخت کردن روکش PVC بیرونی کابل می باشد.

آچار پانچ شبکه

در نظر داشته باشید که تابیدگی سیم ها در کابل شبکه برای جلوگیری از به وجودآمدن پدیده ی همشنواییCross Talking صورت گرفته است. ضمن اینک باز کردن بیش از حد این تاب با بیشتر شدم میزان شنوایی سبب افت سرعت شبکه می گردد. حداکثر مقدار لخت کردن روکش PVC نباید از 2.5 سانت بیشتر باشد. بیشتر نصاب ها به ویژه آنهایی کهدفشان نصب شبکه است، به منظور سهولت در نصب پریز به برداشتن بیش از حد روکش PVC بیرونی کابل مبادرت کرده و تاب سیم ها را بیش از حد ازیکدیگر باز می کنند.

در ادامه ی مطلب به نحوه ی صحیح نصب Key Stone می پردازیم. در مرحله اول بایستی 5/2 سانتی متر برای شروع از روکش های PVC بیرون کابلی را برداریم. اگر برای لخت کردن قلاف از آچار لخت کن استفاده می کنید، از پیچاندن یک دور کامل آن به دور کابل پرهیز نمایید. چرا که سبب آسیب دیدگی روکش PVC سیم ها و افت سرعت می شود.

در صورتی که از کاتر استفاده می کنید مراقب باشید روکش سیم ها آسیب نبینند. پس از اینکه تاب سیم ها را از هم باز کردید، کابل را در انتهای keystone بگذارید. انواع متنوعی از کیستون ها وجود دارد که شرکت های مختلف، محصولاتشان را با کمی فرق در ترتیب رنگها ساخته اند. ولی همه ی آنها لیبل های کوچکی را روی بدنه ی کی استون ها می چرخانند که ترتیب رنگ روی آنها نوشته شده است.

همواره برای نصب شبکه تان از استاندارد B568 استفاده نمایید. قابل ذکر است ک می توانید سیم کشی تان را با استاندارد A568 نیز انجام دهید. چرا که کابلهای رابط شبکه Patch Cord که در ایران موجودند، تمامی شان از استاندارد B568 برخوردارند.

برای شبکه تان استاندارد 568 را انتخاب نمایید

به وسیله ی ترکیب رنگ مشخص شده سیم های از هم باز شده را خم کرده و برروی شیارکانکتور های کیستون قرار بدهید. سپس با انگشت شست هر دو دستتان را مقداری به داخل فشار بدهید.حتما ترتیب رنگها را در نظر گیرید. چرا که در صورت عدم رعایت ترتیب رنگها شبکه تان با اختلال مواجه خواهد شد.
سیم ها را با استفاده از آچار پانچ به داخل شیارها پرس نمایید. همواره دقت داشته باشید که یک طرف آچار پانچ از تیغه ای برخوردار است ک زمان پرس، اضافه ی سیم را قطع می کند. این سمت که گفتیم در فلش نشان داده شده است. این قسمت از آچار بایستی زمان پرس به طرف بیرون کیستون شبکه باشد در غیر این صورت موجب قطع شدن سیم از داخل می گردد.

در صورتی که پس از پرس کردن اضافه سیم قطع نشد توصیه میکنیم مجددا سیم را پرس نمایید و این بار آچار را تا حدودی به طرف بیرون متمایل نمایید. در صورتی که این بارهم سیم قطع نشد آنگاه چندبار این کار را انجام دهید تا جدا بشود. در صورتی که آچارتان دارای تیغه در یک سمت خودش نیست، بعد از پان کردن اضافه ی سیم را با سیم چین کوچک بچینید بایستی دقت کنید که حتما یکی یکی این کار را انجام دهید.

چرا که در صورت دو تا دوتا قطع کردن سیم ها امکان دارد دو انتهای سیم ها به هم بچسبند و پریز را از کار بیاندازند. زمان تست کردن شبکه با تستر، روشن شدن یکی از LEDها در یک سمت تستر موجب روشن شدن دو LED در سمت دیگر تستر با نور کم می گردد. اتصالی دو سیم شبکه به هم دلیل آن است. در بیشتر این اوقات این اتصالی در پریز روی می دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *