چیست

کیستون شبکه چیست؟

کیستون شبکه شبیه کیستون‌های استاندارد RJ-11 است که برای اتصال تلفن، دستگاه فکس استفاده می‌شود با این تفاوت که این کیستون برای تبادل داده در شبکه‌های لن به خصوص اتصال کابل به پچ پنل مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای پاسخ به این سوال که کیستون شبکه چیست و چه کارایی هایی دارد با کارن شبکه همراه باشید.

فروش کابل شبکه و تجهیزات شبکه

انواع کیستون شبکه

در ابتدای این بخش این سوال مطرح می‌شود که آیا همه کیستون‌های شبکه  یکسان هستند؟ برای جواب این سوال باید با تنوع کیستون های شبکه بپردازیم ولی در واقع جواب این سوال هم خیر و هم بله است. اندازه کیستون ها در همه جهان یکسان است ولی برخی از ویژگی‌ها مانند سرعت انتقال داده در همه کیستون ها یکی نیست. در ادامه در پاسخ این سوال توضیح بیشتری ارائه می‌دهیم.

انواع کیستون از لحاظ جنس و اندازه

کیستون‌های شبکه معمولاً دارای یک صفحه مستطیلی به ابعاد 14.5 در 16 میلی‌مترهستند. برای اتصال فیزیکی و نگه‌داشتن آنها در پچ پنل، کیستون‌های شبکه دارای زبانه‌های انعطاف‌پذیری هستند. اندازه استاندارد کیستون‌های شبکه درهمه جهان یکسان است، همین امر باعث شده امکان تعویض و استفاده مجدد همه کیستون‌ها در تمام کشورها وجود داشته باشد و کار مدیریت پچ پنل‌های مدولار  درهمه جای جهان آسان شود. کیستون‌های شبکه از لحاظ  سرعت انتقال  داده و جنس، تنوع زیادی دارند. زبانه کانکتورهایی برخی از این کیستون‌ها از روکش طلاست. سرعت اتقال داده در طلا خوب است و در برابر خوردگی مقاوم است، انواع دیگر این مقاومت را ندارند ولی مقرون به صرفه هستند.

کیستون Utp Cat6

انواع کیستون شبکه از لحاظ سرعت انتقال داده

کیستون از نوع RJ45 است ولی انواع مختلفی آن برای سرعت‌های مختلف مطابق با رتبه‌بندی‌های کابل‌های اترنت ساخته شده است، همین امر مبنای دسته بندی و تنوع انواع کیستون‌های شبکه است. کیستون‌های شبکه نوع cat5, cat6, cat6a, cat5e نمونه ایی از این کیستون های شبکه هستند که مطابق با دسته بندی کابل‌های اترنت ساخته شده اند.

برخی کیستون‌های شبکه تا سرعت  ۱۰ گیگابیت می‌توانند داده منتقل کنند. کیستون شبکه  Cat6a در حال حاضر یکی از پرطرفدارترین کیستون‌های شبکه است. کیستون‌هایی که برای عملکرد بالاتر رتبه بندی می‌شوند معمولاً از سیم کشی مسی ضخیم‌تر استفاده می‌کنند و در ساختار خود برای کاهش تخریب سیگنال و محافظت بیشتر با محافظ هستند.

کیستون Sftp Cat6 نگزنس

انواع کیستون شبکه از لحاظ نویز پذیری

نویزپذیری یکی دیگر از شاخصه‌های کیستون‌های شبکه است که باعث تنوع آن شده است. کیستون‌های شبکه در دو نوع دارای محافظ و فاقد محافظ تولید می‌شوند. در نوع دارای محافظ کیستون  به وسیله عایق در برابر نویز و تداخلات محیطی محافظت می‌شود و در نوع utp یا بدون محافظ، کیستون هیچ گونه لایه و روکش محافظتی ندارد و در برابر نویز محیط آسیب پذیر است.

کیستون شبکه لگراند

برای خرید کیستون باید به مولفه‌های تولید باکیفیت، مانند جنس، استاندارد ، مقاومت در برابر ضربه توجه کنید. اگر از برندی خرید کنید که شایستگی خود را ثابت کرده است، می‌توانید از کیفیت انتقال داده در شبکه خود اطمینان حاصل کنید. برند لگراند سالهاست در زمینه زیرساخت شبکه فعالیت می‌کند. کیستون شبکه لگراند جز محصولات پرطرفدار شرکت لگراند است . لگراند سالهاست بهترین کیستون های شبکه را تولید می‌کند.

طبقه بندی کیستون شبکه

نوع شیلد: کیستون های شبکه بر اساس نوع شیلد به دو دسته UTP و SFTP تقسیم می شوند. کیستون های UTP فاقد شیلد هستند، در حالی که کیستون های SFTP دارای شیلد و فویل هستند.

استاندارد CAT: کیستون های شبکه بر اساس استاندارد CAT به دسته های مختلف تقسیم می شوند. استاندارد CAT به میزان عملکرد کابل شبکه اشاره دارد. کیستون های CAT5، CAT5e، CAT6، CAT6a، CAT7 و CAT8 از جمله انواع کیستون های شبکه بر اساس استاندارد CAT هستند.

جنس بدنه: کیستون های شبکه بر اساس جنس بدنه به دو دسته پلاستیکی و فلزی تقسیم می شوند. کیستون های پلاستیکی ارزان تر هستند، در حالی که کیستون های فلزی مقاوم تر هستند.

نحوه نصب: کیستون های شبکه بر اساس نحوه نصب به دو دسته مستقیم و پچ پنل تقسیم می شوند. کیستون های مستقیم مستقیماً به کابل شبکه متصل می شوند، در حالی که کیستون های پچ پنل به پچ پنل متصل می شوند.

کیستون شبکه Smart مدل Cat5

انواع کیستون شبکه بر اساس نوع شیلد

کیستون شبکه UTP: کیستون UTP فاقد شیلد است. این نوع کیستون ارزان تر از کیستون های SFTP است، اما در برابر نویز الکترومغناطیسی محافظت کمتری دارد.

کیستون شبکه SFTP: کیستون SFTP دارای شیلد و فویل است. این نوع کیستون در برابر نویز الکترومغناطیسی محافظت بیشتری دارد، اما گران تر از کیستون های UTP است.

انواع کیستون شبکه بر اساس استاندارد CAT

کیستون شبکه CAT5: کیستون CAT5 برای شبکه های با سرعت 100 مگابیت بر ثانیه طراحی شده است.

کیستون شبکه CAT5e: کیستون CAT5e برای شبکه های با سرعت 1000 مگابیت بر ثانیه طراحی شده است.

کیستون شبکه CAT6: کیستون CAT6 برای شبکه های با سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه طراحی شده است.

کیستون شبکه CAT6a: کیستون CAT6a برای شبکه های با سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه در مسافت های طولانی طراحی شده است.

کیستون شبکه CAT7: کیستون CAT7 برای شبکه های با سرعت 40 گیگابیت بر ثانیه طراحی شده است.

کیستون شبکه CAT8: کیستون CAT8 برای شبکه های با سرعت 100 گیگابیت بر ثانیه طراحی شده است.

انواع کیستون شبکه بر اساس جنس بدنه

کیستون پلاستیکی: کیستون شبکه پلاستیکی ارزان تر از کیستون های فلزی است، اما در برابر آسیب های فیزیکی مقاومت کمتری دارد.

کیستون فلزی: کیستون شبکه فلزی مقاوم تر از کیستون های پلاستیکی است، اما گران تر است.

انواع کیستون بر اساس نحوه نصب

کیستون شبکه مستقیم: مستقیم مستقیماً به کابل شبکه متصل می شود. این نوع کیستون نصب آسان تری دارد، اما انعطاف پذیری کمتری دارد.

کیستون شبکه پچ پنل: پچ پنل به پچ پنل متصل می شود. این نوع کیستون انعطاف پذیری بیشتری دارد، اما نصب پیچیده تری دارد.

انتخاب نوع کیستون به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نوع کابل شبکه، سرعت شبکه و نیازهای کاربر.

سخن پایانی

ممنون که تا انتهای مقاله با ما همراه بودید. همانطور که در توضیحات گفته شد کیستون ها در انواع مختلف به بازار عرضه می شوند و بر اساس توضیحات داده شده و متناسب با نیاز خودتان می توانید آن ها را تهیه کنید. فروشگاه کارن شبکه انواع تجهیزات شبکه را به صورت آنلاین و هم حضوری به فروش می رساند.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *