همانطور که میدانید، برای اتصال کابل شبکه به درگاههای قابل استفاده، نیاز به انواع سوکت و کانکتور داریم. اما کانکتور و سوکت چیست؟ کانکتورهای شبکه یک رابط فیزیکی هستند که قطعات الکترونیکی شبکه را به یکدیگر وصل میکنند. با استفاده از استانداردهای RJ که در کانکتورها استفاده میشود، میتوان نوع و کاربرد انواع کانکتور را مشخص کرد.
انواع کانکتور
کانکتورهای شبکه انواع مختلفی دارند که در ادامه به توضیح برخی از آنها میپردازیم.
- کانکتور RJ-45
- کانکتور BNC
- کانکتور سوکت
- کانکتور MT-RJ
- کانکتور F
- کانکتور ST و SC
کانکتور RJ45
یکی از پر کاربردترین انواع کانکتور شبکه، کانکتور RJ45 است این کانکتور دارای 8 پین است که با فاصله 1 میلیمتری از هم قرار دارند و کانکتور با استاندارد بالا برای کابل های شبکه و پچ کوردها هستند و برای اتصال کابل ها و دستگاه ها به یکدیگر مورد استفاده قرار میگیرند و رشتههای سیم یک کابل در داخل کانکتورها قرار میگیرد و باعث ارتباط بین کابلها و سیستمهای موجود میشود.
اگر میخواهید کابل ها و کانکتورهای متصل شده به آن ها عملکرد مناسبی داشته باشند باید در سیم کشی های آن بسیار دقت کنید و سیم کشی مناسب و استاندارد را انجام دهید. کیفیت یک کانکتور به روکش آن کانکتور و فلزهای آبکاری شده روی پین های فلزی بستگی دارد که بهترین نوع روکش 50 میکرون است.
کانکتور BNC
ابن کانکتور از انواع کانکتور BNC است که برای اتصال کابل کواکسیال و ایجاد ارتباط برای دوربین های مدار بسته انالوگ استفاده می شود. نصب صحیح آن نیز بسیار مهم و حائز اهمیت است. از کانکتورهای BNC برای تجهیزات رادیویی، تجهیزات تلوزیونی، سیگنال های ویدئویی و تجهیزات آزمایشگاهی و بعضی از شبکههای کامپیوتری مورد استفاده قرار می گیرد. کانکتورهای BNC به دلیل کیفیت بالای اتصال در مسافت های طولانی مورد استفاده قرار می گیرد. کانکتورهای BNC دارای نوع های سیمی، پیچی و لحیمی هستند.
کانکتورهایی که به صورت پیچی هستند از لحیم برای وصل کردن مغزی استفاده کرد و برای اتصال کابل به شیلدها از پیج کانکتور استفاده میشود. در کانکتورهای پرسی سر کابلها و سیمها در داخل کانکتور پرس میشود. کانکتورهای لحیمی به دلیل اینکه سر مغزی در داخل کانکتور لحیم میشود بسیار مهم تر است.
کانکتور سوکت
از کانکتورهای سوکت معمولا برای کابلهای cat5 و cat4 استفاده میشود و سیستمهای کامپیوتری و شبکه را به یکدیگر متصل میکند.
کانکتور MT/RJ
نوع دیگری از کانکتورهای فیبر نوری که از آن میتوان برای فیبرهای سینگل مود و مالتی مود استفاده کرد.
کانکتور F
نوعی کانکتور که برای اتصال کابل فرکانس رادیویی کواکسیکال در تلوزیونهای ماهوارهای و کابل مودم میباشد.
کانکتور ST/SC
کانکتور SC در ارتباطات راه دور بسیار ماسب است، اما ST بیشتر در کاربردهای نوین مخابراتی سراسر جهان به کار میرد.
در اینفوگرافی زیر میتوانید تمامی اطلاعات بالا را به صورت خلاصه و مقایسهای ببینید.
جهت مشاهده سایر مقالات کلیک کنید.
بدون دیدگاه